Ingen ledige valper igjen i kullet.

Tidlig morgen fredag 9. september ble valpene født

Kirah fødte seks velskapte og livssterke valper tre av hvert kjønn. Alle legger fint på seg, dette ser riktig lovende ut. VI skal selv beholde en valp som skal videreføre tispelinja i kennelen. 

  • En mett, fornøyd valp er rolig når den ikke spiser. Den har fylt mage og når den sover har den normale valpe-rykninger.

  • Friske og fornøyde valper gjør to ting: de sover og de spiser

Valpene er 1 uke gamle og over den kritiske periode.

Valpene er snart 2 uker gamle

Det er et like stort under hver eneste gang når valpene begynner å få ørsmå, øyensprekker der det glimter til. Samtidig med at valpene åpner øyner og ører, kommer de seg også opp på beina og tar sine første vaklende skritt. Gjennom trening blir bevegelsene stadig stødigere, og snart beveger valpene seg mer gående enn kravlende rundt i kassa.

Valpene 3 uker gamle

Valpene reagerer på lys og bevegelse. De viser sine første sosiale signaler, knurrer og logrer med halen. Valpene begynner å lære å krabbe baklengs.

Valpene 4 uker.

Valpen og resten av kullet begynner å vise tidlig lekeadferd.

Valpen 5 uker: Barnebarna Malin og Hanna på valpebesøk.

Sosialiseringsperioden:
Dette er sannsynligvis den mest innflytelsesrike perioden i valpens liv, og mye av det som læres i denne perioden kan bli sittende resten av livet. I denne perioden utvikler de sosiale ferdigheter og lærer om miljøet sitt. Det er meget viktig at de i den siste delen av denne perioden får møte alle de menneskene og situasjonene den kan komme til å oppleve senere i livet.

Valpene 6 uker: Schiffer deltar i sosialisering av valpene

Snart 7 uker: Valpene ute i hundegården for første gang.

Kom igjen neste mann!

  • Stand på blader i bevegelse

  • Stolt mor som observerer valpene fra lufteluka

  • Flott positur

Hvilestund i hundehuset

Valpene trenger dessuten hvile og søvn mellom slagene for at hjernen skal kunne prosessere alle inntrykkene. Ellers blir de overstimulerte.

Valpene klare for sitt nye hjem. Se: Nye hjem 2016