Kirah og Vegas slo til med et stort valpekull

På selveste julekvelden og fram til midnatt fødte Kirah 10 velskapte og livssterke valper, 5 tisper og 5 hanner.

Valpene er blinde og døve de første 10-14 dagene av sitt liv, men de har en meget god luktesans som hjelper dem til å finne morens patter.

De kan snu seg hvis de lander på ryggen, og de kan føle varmen fra mor og søsken. Valpene kan ikke regulere kroppstempereaturen den første tiden, de er derfor avhengig av varme fra omgivelsene og mor og søsken.

Hvis rommet er passe varmt, ligger valpene i små hauger, hvis det er for varmt, vil de ligge hver for seg.

Her er valpene 3 dager gamle. Mette og fornøyde valper er rolige når de ikke spiser. De har fylte mager og når de sover har de normale valpe-rykninger.

Valpene er snart 1 uke gamle. De legger godt på seg, er faste, varme og runde å ta i, de sover mye, spiser, og lager gryntelyder.

Mesteparten av valpestellet tar moren seg av, hun holder dem rene og masserer dem på maven, den første tiden er denne massasjen helt nødvendig for at valpene skal få urinert og gjort fra seg

På årets siste dag.

 

Vi i valpekassa ønsker alle irsksetter entusiaster og valpekjøpere et riktig godt nytt år.

Valpene 12 dager gamle.

Når valpene er 8-12 dager gamle, åpner de øynene, men det tar ennå noen dager før de kan se. Noen dager senere, ca. 14 dager gamle kan de høre. Man kan teste hørselen ved å klappe i hendene like ved valpekassen, når de kan høre vil de riste på ørene og kanskje strekke hals for å se hvor lyden kommer fra. I de neste ukene skjer en svært rask utvikling, fra å være en hjelpeløs blind og døv liten skapning blir valpen på få uker et høyt utviklet sosialt individ med et velutviklet språk. Det er fantastisk å følge med på.

Valpene er 3 uker gamle, siste natt i valpekassa.

Nå er valpene  3 uker, da vil de gjerne ut av valpekassen, de begynner å lage forskjellige lyder som knurr og bjeff, og begynner å oppdage hverandre og verden rundt seg.

Tileggsforing: nå er valpene 25 dager gamle.

 Med en gang valpene kjenner maten mot snuten, blir de stive i forbeina. De presser hodet ned i maten og suger den i seg.

Noen finner selvsakt raskt frem, men det er nok mer flaks enn en bevist handling.Ved neste foring er det andre som lykkes først å finne frem.

Ingen ting å si på matlysten........

Jegeren har våknet.

 

Ved 4-5 ukers alder begynner de å leke mer både med hverandre og med ting, plutselig er det spennende å løpe etter en ball, eller å fange en rypevinge - jegeren har våknet.......

Den første kontakt med snøen 7 uker gamle.

Valpene vokser så det nesten kan ses fra dag til dag, for hver dag som går får de et stadig større aktivitetsbehov og de utforsker stadig større områder.Herlig å være ute og bakse i snøen.

Kreklingrabben`s Schiffer

Utstilling: Lillehammer 24/5-2015   4-6 Måneder

Flott hode, korrekt bitt, god hals, for alder velpropposinert kropp, tilstrekkelig vinklet, i dag aning overbygget, prima benst. og poter, god pels,herlig temp. 

Særdeles lovende.

Premiering:

Bir. 

Dommer: Svein Nordang